Tips på mötespodd för kontorsmiljö

mars 30, 2022 | Tysta rum | alonso.ramos

Tänk att kunna dra sig tillbaka för att uppleva tystnaden. Inte någonstans ute i skogen, men mitt på arbetsplatsen. I något som kallas för tysta rum. När det är fullt med folk runt omkring som pratar i telefon eller jobbar med annat. Och det är inte fråga om någon liten skrubb där det är mörkt och trångt.
I stället är det tysta rum kontorslandskap. Små Framery poddar som du kan placera på olika ställen för att ge alla en chans till isolering. Det kan till exempel vara när du har ett viktigt telefonsamtal som du bara måste ta, och där du inte vill att någon annan ska höra eller störa dig. Eller så vill du prata med en kund i lugn och ro. För att inte glömma de så viktiga uppdateringarna med ditt team. Med de tysta rummen behöver du inte dela in kontoret i små rum, vilket ofta gör det mörkt och mindre inbjudande.
Tysta rum moduler är ett sorts ljudisolerat bås. Eller ljudisolerat rum om du väljer en större modell. De har alla stora fönster så att det aldrig känns instängt. Du kan se in och ut, men det går inte att höra något. Vilket ju är poängen. Att minska inflytandet av störande ljud. Statistiken säger att du är mer effektiv när du slipper brus störningar. Och att du mår bättre, vilket de flesta nog kan skriva under på. Tysta rum har radikalt förbättrat arbetssituationen för många på flera sätt och vis.

Välj rätt tysta rum

Vad har du då för alternativ när du skaffar de här tysta rum modulerna? Till att börja med ska du tänka efter orsaken till att du behöver tysta rum kontorslandskap. Om det är för att sitta och jobba ifred, kanske ringa klienter eller ha videokonferenser, kan det räcka med plats för en person. Andra vill ha tysta mötesrum så att de kan diskutera saker med kunder eller medarbetare. Du kan få plats med flera personer i en del modeller.

Sedan har du tysta rum som är till för att vila. Du kan ställa in en säng och göra det bekvämt där inne. Då är det naturligtvis bäst med en modell som inte har stora fönster på alla sidor. Många flygplatser satsar på den här sortens Framery tysta rum, helt perfekt för resande som har långa transittider.
En del tysta rum är mer öppna. De isolerar ljudet väl, men du är inte instängd så att säga. Det kan vara ett bra sätt att umgås med andra på. Sätta sig en stund i soffan och prata. Kunderna brukar uppsatta en lugn vrå som är ljuddämpad där de kan vänta på sin avtalade tid också.

För ingen trivs när det är bullrigt omkring dem. Det sänker koncentrationen och kan faktiskt påverka din hälsa negativt. Med tysta rum slipper du allt det här. Du får ett ställe där du kan gå in och stänga ute omvärlden, när du behöver koncentrera dig lite extra. Antingen för att jobba, eller helt enkelt för att vila upp dig.

Related Posts