TON

Visar alla 10 träffar

TON

TON – Ikoniska Trästolar och Hantverkstradition

En Djupdykning i TONs Rika Historia och Sortiment

TON är ett tjeckiskt företag känt för sina ikoniska trästolar, särskilt de klassiska Wienerstolarna formgivna av Michael Thonet. Sedan fabriken i Bystřice pod Hostýnem anlades 1861 har TON varit en ledande aktör inom möbeltillverkning, där de kombinerar gamla hantverkstraditioner med moderna trender. Här hittar du ett urval av produkterna från varumärket. Letar du efter en annan produkt? Vi har hela deras sortiment. Kontakta oss så hjälper vi dig via chatt, telefon eller besök vårt Showroom.

Historien Bakom TON

När fabriken i Bystřice pod Hostýnem öppnades 1861, producerade de möbler för originaltillverkaren Michael Thonet. Denna samproduktion fortsatte fram till 1953. Efter det blev TON en av de största fabrikerna som tillverkade Thonets möbler. Deras möbler har blivit synonymt med kvalitet och tidlös design, tillverkade enligt gamla hantverkstraditioner.

Tillverkningsprocess och Hantverk

För att uppnå den högsta kvaliteten använder TON manuell böjningsteknik. Denna metod säkerställer att varje möbel har en unik karaktär och hållbarhet. Dessutom implementerar de rådande trender inom möbelindustrin för att hålla sina produkter moderna och relevanta. Därför kan kunder förvänta sig möbler som kombinerar traditionellt hantverk med nutida design.

Sortiment och Produktkategorier

TON erbjuder ett brett sortiment av möbler, från stolar och bord till olika inredningsdetaljer. Här kan du hitta allt från klassiska Wienerstolar till moderna sittmöbler. Därmed har de något för varje smak och behov. Varje år presenterar de dessutom nyheter på prestigefyllda internationella utställningar som Salone del Mobile Milano, IMM Cologne och 100% Design London.

Samarbete med Formgivare

Utvecklingen av nya modeller sker i nära samarbete med både tjeckiska och internationella formgivare. Dessa samarbeten säkerställer att TON ständigt förnyar sitt sortiment och håller sig i framkant inom möbeldesign. Därför kan du alltid hitta innovativa och stilrena möbler hos TON.

Kvalitet och Hållbarhet

En av de främsta anledningarna till TONs framgång är deras fokus på kvalitet. Företaget står för hållbarhet och använder sig av noggrant utvalda material. Dessutom garanterar deras strikta tillverkningsprocess att varje möbel håller högsta möjliga standard. Det är därför deras möbler är både hållbara och estetiskt tilltalande.

Ikoniska Wienerstolar

De klassiska Wienerstolarna är kanske de mest kända möblerna från TON. Dessa stolar, ursprungligen designade av Michael Thonet, har blivit en symbol för både kvalitet och stil. De är kända för sin eleganta och tidlösa design, som passar i både moderna och klassiska miljöer. Därför är Wienerstolarna ett utmärkt val för både hem och offentliga platser.

Innovativa Sittmöbler

Utöver de klassiska Wienerstolarna erbjuder TON ett brett utbud av innovativa sittmöbler. Dessa möbler är designade för att möta moderna krav på komfort och funktionalitet. Därmed kan du hitta allt från bekväma loungestolar till eleganta matsalsstolar hos TON. Deras sittmöbler är perfekta för att skapa en inbjudande och stilren atmosfär i vilket rum som helst.

Bord och Andra Möbler

TON erbjuder också ett brett sortiment av bord och andra möbler. Dessa produkter är designade för att komplettera deras stolar och skapa en sammanhängande inredning. Oavsett om du letar efter ett stilrent matbord eller ett elegant soffbord, har TON något som passar dina behov. Deras möbler är designade för att vara både funktionella och estetiskt tilltalande.

Inredningsdetaljer och Tillbehör

Förutom möbler erbjuder TON också en rad inredningsdetaljer och tillbehör. Dessa produkter är designade för att komplettera deras möbelutbud och skapa en helhet i din inredning. Från eleganta speglar till praktiska förvaringslösningar, dessutom kan du hitta allt du behöver för att skapa en harmonisk och stilren inredning.