Tom Dixon

Visar alla 10 träffar

Tom Dixon

Tom Dixon

Introduktion

Tom Dixon, ett namn som resonerar med innovation och tidlös design, har definierat modern belysning och möbeldesign sedan starten 2002. Med rötterna djupt förankrade i den brittiska designtraditionen, erbjuder varumärket produkter som kombinerar robust, rak ingenjörskonst med estetisk precision. Därför fortsätter Dixon att fascinera designvärlden med sina innovativa produkter.

Tidiga framsteg och ikoniska produkter

År 1988 tillverkade Tom Dixon sin första lampa, The Spiral Light. Denna design utmärkte sig med en koppar spiral som lekte med ljuset och dessutom skapade dynamiska skuggor på väggarna. Dessutom har Dixon skapat flera välkända lampor som Copper Shade, Mirror Ball och Etch i mässing. Dessa produkter visar Dixons intresse för att skapa ett aktivt ljus med speglande effekter och fint etsade mönster.

Expansion och global närvaro

Med åren har varumärket utvidgat sin verksamhet globalt och har idag butiker i städer som New York, London och Hong Kong. Efter att ha grundat Design Research Studio år 2004, har Tom Dixon även etablerat sig starkt inom inredningsprojekt världen över. Dessa projekt inkluderar prestigefyllda platser som Sea Containers House i New York och Jamie Olivers restaurang Barbecoa i London. Därmed har Dixon kunnat införa sin designfilosofi i skapandet av atmosfärer likt de som musik kan framkalla.

Åtagande för hållbarhet och lokal produktion

Tom Dixon är djupt engagerad i hållbar design och lokal produktion. Varumärket strävar efter att använda hållbara material och processer för att minimera miljöpåverkan. Dessutom är alla produkter tillverkade med precision och kvalitet som återspeglar brittisk ingenjörskonst och designexcellens.

Erkännanden och framgångar

Tom Dixons arbete har inte bara vunnit hjärtan världen över, utan även erkännanden från prestigefyllda institutioner. Hans produkter finns nu i permanenta samlingar i museer över hela världen, från Victoria & Albert Museum i London till museer i New York, Boston, Paris och Tokyo. För sina insatser tilldelades Tom Dixon Order of the British Empire 2001 och utsågs till Designer of the Year 2008 av Architektur & Wohnen Magazine.

Kvalitet och service hos Aktiv Miljö AB

Hos Aktiv Miljö AB, som är stolt återförsäljare av Tom Dixon, prioriterar vi kvalitet och service. Vi visar endast ett urval men erbjuder hela sortimentet av Tom Dixons produkter. För de som söker ytterligare information eller behöver assistans, står vårt erfarna team redo att hjälpa till. Vi uppmuntrar er att kontakta oss via telefon, chatt eller att besöka vårt showroom i centrala Stockholm.