Herman Miller Aeron stolen, Varför?

Varför aeron stolen är så populär

juli 17, 2019 | Kontorsstolar | Daniel Nord

Herman Miller Aeron kontorsstolen är en av världens största tillverkare av kontorsstolar. Flaggskeppet heter Aeron och har under många år varit en storsäljare. Stolen lanserades redan 1994.

Men vad gör då att en stol blir en storsäljare?

Handlar det bara om reklam, eller är den ergonomiska kontorsstolen verkligen en vinnare?

Herman Miller har alltid haft en filosofi om att när man skall ta fram en ny produkt, måste man lägga ett stort fokus och engagemang för att det skall bli en bra produkt.

Med målmedvetenhet arbetade man på kontorsstolen i 10 år och till en utvecklingskostnad på 20.000.000 dollar.

Hela stolens sits och rygg är uppbyggd med mesh, nät. Den kraftiga Pellicleväven är så bra att man har en garanti på kontorsstolen inklusive nätet på hela 12 år. Det är den enda stolen i världen som är uppbyggd med ett nät på både sits och rygg samt en unik gunga. 

Med sits och rygg i nät har man även lyckats uppfylla en väldigt viktig ergonomisk aspekt, nämligen cirkulation.

Att ta upp och fördela trycket på sitsen och forma nätet efter ryggens s-kurvatur ger stolen en enorm ergonomisk fördel. Nätet är uppbyggt och indelat i 8 olika zoner för att ta upp trycket och avlasta kroppen. Syret i blodet får en mycket bättre cirkulation vilket resulterar i att vi kan klarar av en sittandes arbetsdag bättre. 

Posturefit SL är svankstödet som stärker upp ryggen precis på rätt ställe. Vi mår bäst av att stå upp. Men detta svankstöd ser till att stödja upp ländryggen och sakralen vilket efterliknar när vi står upp.

När man avlastar ländryggen rätt behöver man inget nackstöd.

Vi hjälper er gärna och svarar på frågor eller om ni vill prova den ergonomiska kontorsstolen.

https://anatomifysiologi.se/anatomi/skelett/columna-vertebralis/

Related Posts