Visar alla 14 träffar

Malmstolen AB

Om Malmstolen

Malmstolen med DUX är anpassad efter människokroppen och sedan årtusenden anpassad till ett fysiskt aktivt liv, men idag har våra liv förändrats. Många sitter sig igenom sina arbetsdagar och det är då problemen uppstår. Vi får besvär med ont i rygg, nacke och axlar. Detta innebär också enorma kostnader för såväl samhälle som för företag och individer.

Ergonomi innebär att man anpassar arbetsmiljön till människans förutsättningar och begränsningar. Stolen är det arbetsredskap som är närmast kroppen, så det är väldigt viktigt hur stolen är konstruerad. Malmstolen vill förebygga belastningsbesvär som ont i rygg, axlar, nacke och olika följdverkningar som t.ex. domningar i armar och händer. Stöd, avlastning, avslappning och rörelse är grundstenarna i Malmstolens lösning som bygger på fysiologi.

Sitsen består av DUX fjädrar. Classic System är namnet på den uppdaterade ryggstödskonstruktion för denna stolsserie. Med sina fyra elastiska band formar sig ryggstöden av sig själv efter användarens naturliga ryggprofil. Samtidigt får ryggstödet en mycket stor kontaktyta som ger stöd och därmed avlastning.